Cinc consells per optimitzar l’autonomia d’un cotxe elèctric

Conduir un cotxe elèctric és una sensació increïble. No només pel silenci absolut del motor, sinó també per saber que t’estàs movent sense deixar empremta de contaminació al planeta.No obstant això, la mobilitat elèctrica comporta la pràctica d’un estil de vida més conscient i responsable. El motiu principal és que l’autonomia de la bateria és limitada, tot i que si ho penses, el dipòsit d’un cotxe de combustible també, oi? 

En el post d’avui volem donar-te cinc consells per optimitzar l’autonomia del cotxe elèctric durant la conducció, i que a més, gaudeixis de tranquil·litat i llarga autonomia en els teus recorreguts amb Muvon! Pren nota: 

1. Redueix la climatització

Per a què enganyar-nos, a tots ens encanta estar fresquets al cotxe quan hi ha altes temperatures a l’exterior, o posar la calefacció en ple hivern. Però en un vehicle elèctric és un dels factors que escurcen l’autonomia de la bateria (entre un 5% i un 20%), segons la velocitat mitjana a la qual vagis. Pel que, evitant o reduint la utilització del climatitzador, la bateria sempre et durarà més. Una altra opció és climatitzar el cotxe mentre aquest es troba endollat ​​i apagar el climatitzador quan vagis a començar el teu recorregut. Sabem que no és el mateix, però és una opció viable. 

2. Fes servir el mode ECO

La majoria de cotxes elèctrics l’incorporen i conduint amb Muvon també el pots utilitzar.Aquest sistema optimitza el consum d’energia, suavitzant la resposta del motor i limitant la velocitat, entre altres funcions de conducció. Activant aquest mode, a més, augmentaràs lleugerament la frenada regenerativa, afavorint una major autonomia. 

3. Condueix per ciutat

Si has de desplaçar-te fins a un lloc al que només pots accedir per carretera o autopista, no passa res, fes-ho! Però si hi ha trams en què pots triar entre ciutat o carretera, mou-te per ciutat, ja que això comporta un estalvi d’energia molt significatiu per a un cotxe elèctric. 

4. Afavoreix la frenada regenerativa

La frenada regenerativa és un dels sistemes més útils que incorporen els cotxes elèctrics.Aquest sistema permet disminuir la velocitat del vehicle, transformant l’energia cinètica en energia elèctrica. En cotxes elèctrics, la frenada és sinònim d’ineficiència, de manera que conduir a una velocitat constant, accelerar de forma progressiva i allargar les frenades al màxim, pot augmentar l’autonomia de la bateria fins a un 20%. 

5. Evita trepitjar l’accelerador a fons

A més de mantenir la teva velocitat el més constant possible, el fet de no trepitjar a fons l’accelerador afavorirà una major durada de la bateria. Sabem que és difícil resistir-se, ja que la resposta immediata que ofereix un elèctric no la tenen els cotxes de combustible, però si vols optimitzar al màxim l’autonomia, hauràs de tenir-ho en compte. 

Moderar l’ús del climatitzador, activar el mode ECO, fomentar la teva conducció per ciutat, utilitzar la frenada regenerativa i evitar trepitjar a fons l’accelerador et faran sens dubte allargar l’autonomia del cotxe elèctric. 

Per si no ho sabies, amb Muvon disposes de 300km d’autonomia (que ja és molt), però és important tenir en compte que aquesta quantitat de km variarà en funció del tipus de conducció que facis en els teus recorreguts. 

Després de donar-te aquests consells, és el moment de deixar-te de teories, i posar-ho en pràctica. Ja saps, segueix aquestes indicacions i … llarga vida a la teva autonomia!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *