Carsharing en Mallorca Muvon Palma

El carsharing arriba a Mallorca

El carsharing va sorgir a Suïssa en els anys 40, on es van formar cooperatives que compraven habitatges i vehicles en multipropietat per proveir l’alta demanda que hi havia llavors.Tal va ser l’èxit que la idea es va estendre a països com França o Àustria, ajudant a mitigar els efectes de la crisi del petroli de 1973. Des de llavors el carsharing no ha fet més que evolucionar, encara que sempre coartat per falta de tecnologia que permetés gestionar les flotes de manera eficient.

Amb la revolució d’internet i l’arribada dels smartphones el carsharing ha rebut l’impuls necessari per consolidar-se com a principal model de mobilitat alternatiu al cotxe en propietat a les principals ciutats del món.

Tal és el cas de Madrid, la vuitena ciutat europea que compta amb més de mig milió d’usuaris a dia d’avui (Gener al 2019).

Diversos estudis demostren que ciutats de menys de 500.000 habitants poden beneficiar-se del carsharing a través del model round-trip. És a dir, origen i destinació en el mateix punt.

Al seu torn, els conductors que realitzen menys de 12.000 km a l’any s’estalviarien fins a 2.500 € en costos per utilitzar aquest servei.

En termes d’ús s’ha demostrat que cada cotxe compartit pot substituir fins a 20 cotxes en propietat. 1 de cada 5 usuaris de carsharing decideixen desfer-se’n del seu cotxe i 3 de cada 10 desisteixen en la compra d’un de nou.

El carsharing ha vingut per quedar-se. Només és qüestió de temps que el conductor reconsideri l’opció de canviar de mentalitat i decideixi abraçar aquest nou paradigma de mobilitat més econòmic, ecològic i eficient.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *